Vijesti

OSUMNJIČENI, LIŠENI SLOBODE, BIT ĆE U POPODNEVNIM SATIMA PREDATI TUŽILAŠTVU BiH

30.04.2015. 13:54

U dogovoru i koordinaciji sa postupajućim tužiocem Specijalnog istražnog tima, policijski službenici SIPA-e će u kasnim poslijepodnevnim satima predati na dalje postupanje Tužilaštvu BiH osumnjičene  Avdulaha Hasanovića (1991) i Kasima Mehidića (1975).

OSUMNJIČENI, LIŠENI SLOBODE,  BIT ĆE U POPODNEVNIM SATIMA PREDATI TUŽILAŠTVU BiH

Tačan termin predaje bit će dogovoren između policije i tužilaštva i neće biti javno objavljen, radi zaštite sigurnosti policijskih službenika i cjelokupnog procesa.

Nakon što uz izvještaj budu predati Tužilaštvu BiH, postupajući tužioci iz istražnog tima će sa svojim saradnicima ispitati osumnjičene tokom večeri ili u ranim jutarnjim satima.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjera pritvora u skladu sa zakonom, koji će uputiti na dalje odlučivanje Sudu BiH.

Specijalni istražni tim pod direktnim nadzorom i koordinacijom glavnog tužioca, nastavlja istražne radnje u ovom predmetu.

Glavni tužilac je istakao da Tužilaštvo BiH ima nulti stepen tolerancije prema bilo kakvim oblicima terorizma i terorističkih aktivnosti, te da će Tužilaštvo BiH u narednom periodu intenzivno istraživati osobe koje imaju bilo kakvu konekciju sa terorističkim aktivnostima putem sudjelovanja u tim aktivnostima ili podržavanja, organiziranja ili promovisanja aktivnosti i pojava koje veličaju ili podržavaju terorizam i da će prema počiniocima ovih krivičnih djela biti tražene rigorozne kazne.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba