Вијести

ПРЕДСТАВНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАЛИ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ У ОЏАКУ, ПОСВЕЋЕНОЈ ОБЕЗБЈЕЂЕЊУ ПРИСТУПА ПРАВДИ ЗА ЖРТВЕ И СВЈЕДОКЕ

29.04.2015. 15:07

На округлом столу у локалној заједници разговарано је о механизмима обезбјеђења приступа правди за жртве и свједоке, кроз јачање постојећих и успостављање нових мрежа подршке свједоцима у БиХ.

ПРЕДСТАВНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАЛИ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ У ОЏАКУ, ПОСВЕЋЕНОЈ ОБЕЗБЈЕЂЕЊУ ПРИСТУПА ПРАВДИ ЗА ЖРТВЕ И СВЈЕДОКЕ

Представници Тужилаштва БиХ говорили су о досадашњем раду и резултатима Тужилаштва БиХ у предметима ратних злочина, као и о активностима Одсјека за истраге и подршку свједоцима при Тужилаштву БиХ, када је у питању пружање подршке угроженим свједоцима и свједоцима под пријетњом, нарочито у предметима ратних злочина који укључују силовање и сексуално злостављање.

С обзиром да се ради о предметима у којима су свједоци често из групе угрожених и рањивих свједока, учесницима састанка је појашњено на који начин могу остварити контакт са тужилаштвом и сарадњу и комуникацију током истраге и за вријеме кривичног поступка.

На округлом столу учествовали су представници правосудних институција, полиције, социјалних служби, општинске администрације и невладиног сектора у Посавском кантону/жупанији.

Као представници Тужилаштва БиХ, на округлом столу су учествовали Емил Пинкас, замјеник шефа Кабинета главног тужиоца и Борис Грубешић, руководилац Одсјека за односе с јавношћу Тужилаштва БиХ.

Округли сто је одржан у организацији удружења Виве Жене, у оквиру активности пројекта посвећеног обезбјеђењу приступа правди за свједоке и жртве.

Представници Тужилаштва БиХ у оквиру активности приближавања рада институције локалним заједницама и остваривању контаката и комуникације са популацијом жртава ратних злочина, учествују на састанцима и сусретима у локалним заједницама у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba