Вијести

ЧЕЛНИЦИ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ САСТАЛИ СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ЖРТАВА ХРВАТСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ ИЗ СРЕДЊЕ БОСНЕ, ЗДК И ХНК

24.03.2015. 15:00

Руководитељица Посебног одјела за ратне злочине, Гордана Тадић, и руководиоци одсјека тужиоци Станко Благић и Изет Одобашић, састали су се данас са г. Анђелком Квесићем, предсједником Хрватске удруге логораша домовинског рата у БиХ, те г. Карлом Марићем, Жељком Владићем и Зденком Шупуковићем, представницима ове Удруге у ХНК и ЗДК.

ЧЕЛНИЦИ ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ САСТАЛИ СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ЖРТАВА ХРВАТСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ ИЗ СРЕДЊЕ БОСНЕ, ЗДК И ХНК

На састанку је разговарано о процесуирању предмета ратних злочина над жртвама хрватске националности на подручју Средње Босне, Зеничко-добојског кантона и долине Неретве.

Замјеница главног тужиоца, Гордана Тадић, информисала је представнике жртава да је након појачања капацитета Посебног одјела за ратне злочине, са већим бројем тужилаца и стручног особља дошло до интензивирања многих предмета ратних злочина на овом подручју.

Представници удружења жртава на састанку су имали прилику разговарати и са тужиоцима који раде на предметима ратних злочина везаним за ово подручје, те на тај начин из прве руке добити информације о динамици процесуирања појединих предмета и активностима које се проводе.

Тужилаштво БиХ одржава интензивне контакте са свим представницима удружења жртава ратних злочина из свих крајева БиХ, те на састанцима истиче потребу заједничке сарадње и помоћи у процесуирању предмета ратних злочина.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba