Vijesti

ČELNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE SASTALI SE SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA ŽRTAVA HRVATSKE NACIONALNOSTI IZ SREDNJE BOSNE, ZDK I HNK

24.03.2015. 15:00

Rukovoditeljica Posebnog odjela za ratne zločine, Gordana Tadić, i rukovoditelji odsjeka tužioci Stanko Blagić i Izet Odobašić, sastali su se danas sa g. Anđelkom Kvesićem, predsjednikom Hrvatske udruge logoraša domovinskog rata u BiH, te g. Karlom Marićem, Željkom Vladićem i Zdenkom Šupukovićem, predstavnicima ove Udruge u HNK i ZDK.

ČELNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE SASTALI SE SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA ŽRTAVA HRVATSKE NACIONALNOSTI IZ SREDNJE BOSNE, ZDK I HNK

Na sastanku je razgovarano o procesuiranju predmeta ratnih zločina nad žrtvama hrvatske nacionalnosti na području Srednje Bosne, Zeničko-dobojskog kantona i doline Neretve.

Zamjenica glavnog tužioca, Gordana Tadić, informisala je predstavnike žrtava da je nakon pojačanja kapaciteta Posebnog odjela za ratne zločine, sa većim brojem tužilaca i stručnog osoblja došlo do intenziviranja mnogih predmeta ratnih zločina na ovom području.

Predstavnici udruženja žrtava na sastanku su imali priliku razgovarati i sa tužiocima koji rade na predmetima ratnih zločina vezanim za ovo područje, te na taj način iz prve ruke dobiti informacije o dinamici procesuiranja pojedinih predmeta i aktivnostima koje se provode.

Tužilaštvo BiH održava intenzivne kontakte sa svim predstavnicima udruženja žrtava ratnih zločina iz svih krajeva BiH, te na sastancima ističe potrebu zajedničke saradnje i pomoći u procesuiranju predmeta ratnih zločina.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba