Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА 5 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ НА ПОДРУЧЈУ РОГАТИЦЕ

06.03.2015. 15:05

Тужиоци Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ су, након испитивања осумњичених лица, упутили према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за 5 лица осумњичених у два предмета ратних злочина, за које постоји основана сумња да су починили кривично дјело злочини против човјечности и кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва из КЗ-а БиХ.

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА 5 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ НА ПОДРУЧЈУ РОГАТИЦЕ

Поступајући тужиоци упутили су приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од мјесец (30) дана за осумњичене: у оквиру првог предмета за Перишић Божидара и Зорановић Винка, а за Иконић Милисава, Лубарда Драгана и Илић Зорана у оквиру другог предмета.

Мјера притвора, према осумњиченим Перишић Божидару и Зорановић Винку, предложена је из разлога описаних чланом 132. став 1. тачка а) и б) ЗКП-а БиХ, а притвор је предложен због опасности од бјекства осумњиченог, те опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике.

У погледу осумњичених: Лубарда Драгана, Илић Зорана и Иконић Милисава, поступајући тужилац је предложио одређивање мјере притвора из члана 132. став 1. тачка б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од утицаја на саучеснике. Тужилаштво БиХ истиче да постоји реална и оправдана опасност да би осумњичени боравком на слободи утицали на саучеснике у погледу прикривања кривичног дјела.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba