Вијести

ОПТУЖЕНИ СУАД КУРАЛИЋ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

04.03.2015. 15:31

Оптужени Суад Куралић споразумно је признао кривицу за почињено кривично дјело организирани криминал, у вези са кривичним дјелом прање новца и у вези са кривичним дјелом фалсификовање документа.

ОПТУЖЕНИ СУАД КУРАЛИЋ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ
ОПТУЖЕНИ СУАД КУРАЛИЋ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Суад Куралић, звани „Суки и Кусми“, рођен 25.01.1964. године у мјесту Тојшићи, општина Калесија, настањен у Тузли, оснивач и одговорно лице правног лица „КУСМИ ПРОМ“ д.о.о. Тузла, раније осуђиван, закључио је споразум о признању кривице са тужиоцем Тужилаштва БиХ.

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ оптуженом за почињено кривично дјело изрекне казну затвора у трајању девет мјесеци, те казну престанка правног лица, односно правном заступнику правног лица „Кусми пром“ д.о.о. Тузла Куралић Суаду се налаже покретање поступка ликвидације.

Склапањем споразума о признању кривице оптужени је у своје име, те као правни заступник у име правног лица, у потпуности признао извршење кривичног дјела организирани криминал, у вези са кривичним дјелом прање новца и у вези са кривичним дјелом фалсификовање документа, за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 18.07.2013. године.

На основу споразума оптуженом се одузима имовинска корист прибављена кривичним дјелом у износу од 23.500,00 КМ.

Тужилаштво БиХ предлаже одузимање предмета који су били употријебљени или су били намијењени за учињење кривичног дјела.

Оптужени склапањем споразума потврђује да изјаву о признању кривице, односно да је као правни заступник изјаву о одговорности правног лица „Кусми пром“ д.о.о. Тузла дао добровољно, свјесно и са разумијевањем.

Потписивањем споразума оптужени се одриче права на суђење, те права на улагање жалбе на казну коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba