Vijesti

OPTUŽENI SUAD KURALIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

04.03.2015. 15:31

Optuženi Suad Kuralić sporazumno je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom pranje novca i u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje isprave.

OPTUŽENI SUAD KURALIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU
OPTUŽENI SUAD KURALIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

Optuženi Suad Kuralić, zvani „Suki i Kusmi“, rođen 25.01.1964. godine u mjestu Tojšići, opština Kalesija, nastanjen u Tuzli, osnivač i odgovorno lice pravnog lica „KUSMI PROM“ d.o.o. Tuzla, ranije osuđivan, zaključio je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumom, tužilac i optuženi su saglasni da Sud BiH optuženom za počinjeno krivično djelo izrekne kaznu zatvora u trajanju devet mjeseci, te kaznu prestanka pravnog lica, odnosno pravnom zastupniku pravnog lica „Kusmi prom“ d.o.o. Tuzla Kuralić Suadu se nalaže pokretanje postupka likvidacije.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi je u svoje ime, te kao pravni zastupnik u ime pravnog lica, u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom pranje novca i u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje isprave, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 18.07.2013. godine.

Na osnovu sporazuma optuženom se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 23.500,00 KM.

Tužilaštvo BiH predlaže oduzimanje predmeta koji su bili upotrijebljeni ili su bili namijenjeni za učinjenje krivičnog djela.

Optuženi sklapanjem sporazuma potvrđuje da izjavu o priznanju krivice, odnosno da je kao pravni zastupnik izjavu o odgovornosti pravnog lica „Kusmi prom“ d.o.o. Tuzla dao dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba