Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПОРОДИЦА ЖРТАВА РАТНИХ ЗЛОЧИНА

24.02.2015. 14:36

На састанку исказана  снажна подршка представника жртава Тужилаштву БиХ.

Централне теме састанка односиле су се на убрзање процесуирања предмета ратних злочина, као и процеса тражења и идентификације несталих лица.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПОРОДИЦА ЖРТАВА РАТНИХ ЗЛОЧИНА

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, и званичници Посебног одјела за ратне злочине састали су се са г. Муратом Тахировићем, предсједником Удружења жртава и свједока геноцида и гђом Муниром Субашић, представницом Покрета мајки енклава Сребреница и Жепа.

Представници жртава интересовали су се за процесуирање одређених предмета који се односе на ратне злочине на подручју Подриња и других крајева БиХ, као и процес тражења и идентификације несталих лица.

Главни тужилац и представници Посебног одјела за ратне злочине упознали су представнике жртава да у 2015. години Тужилаштво БиХ наставља са интензивним процесуирањем предмета ратних злочина у свим крајевима наше земље, као и убрзањем процеса тражења и идентификације несталих лица, у чему је затражена и помоћ механизације Оружаних снага БиХ, ради бржег реализовања захтјевних процеса ексхумација у свим крајевима БиХ.

Представници жртава исказали су подршку Тужилаштву БиХ у процесуирању ратних злочина и успостави владавине права у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba