Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA PORODICA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA

24.02.2015. 14:36

Na sastanku iskazana snažna podrška predstavnika žrtava Tužilaštvu BiH.

Centralne teme sastanka odnosile su se na ubrzanje procesuiranja predmeta ratnih zločina, kao i procesa traženja i identifikacije nestalih osoba.

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA PORODICA ŽRTAVA RATNIH ZLOČINA

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, i zvaničnici Posebnog odjela za ratne zločine sastali su se sa g. Muratom Tahirovićem, predsjednikom Udruženja žrtava i svjedoka genocida i gđom Munirom Subašić, predstavnicom Pokreta majki enklava Srebrenica i Žepa.

Predstavnici žrtava interesovali su se za procesuiranje određenih predmeta koji se odnose na ratne zločine na području Podrinja i drugih krajeva BiH, kao i proces traženja i identifikacije nestalih osoba.

Glavni tužilac i predstavnici Posebnog odjela za ratne zločine upoznali su predstavnike žrtava da u 2015. godini Tužilaštvo BiH nastavlja sa intenzivnim procesuiranjem predmeta ratnih zločina u svim krajevima naše zemlje, kao i ubrzanjem procesa traženja i identifikacije nestalih osoba, u čemu je zatražena i pomoć mehanizacije Oružanih snaga BiH, radi bržeg realizovanja zahtjevnih procesa ekshumacija u svim krajevima BiH.

Predstavnici žrtava iskazali su podršku Tužilaštvu BiH u procesuiranju ratnih zločina i uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba