Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ВРХБОСАНСКИМ НАДБИСКУПОМ КАРДИНАЛОМ ВИНКОМ ПУЉИЋЕМ

24.02.2015. 14:28

Централне теме састанка односиле су се на безбједносни аспект посјете папе Фрање Сарајеву и Босни и Херцеговини, те јачање владавине права у интересу мира и просперитета грађана Босне и Херцеговине. Кардинал Пуљић исказао подршку Тужилаштву БиХ у успостави владавине права.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ВРХБОСАНСКИМ НАДБИСКУПОМ КАРДИНАЛОМ ВИНКОМ ПУЉИЋЕМ

Током посјете, главни тужилац упознао је кардинала Пуљића са активностима које се у Босни и Херцеговини проводе у правцу јачања владавине права и безбједности за све грађане Босне и Херцеговине.

Главни тужилац упознао је кардинала Пуљића да ће Тужилаштво БиХ заједно са Дирекцијом за координацију полицијских тијела (ДКПТ) БиХ, у сарадњи са свим полицијским и безбједносним агенцијама, координисати све потребне активности у вези безбједносних припрема и активности како би посјета папе Фрање нашој земљи прошла што безбједније.

Састанку је присуствовао и вршилац дужности руководиоца Одјела III Тужилаштва БиХ, Мирослав Д. Марковић.

На састанку је главни тужилац упознао кардинала Пуљића са формирањем тужилачког тима за расвјетљавање и процесуирање одговорних лица за убиства неколико свештеника Бањалучке бискупије у протеклом рату.

Кардинал Пуљић истакао је подршку Тужилаштву БиХ и правосудним институцијама у процесу успоставе владавине права као истинског предуслова за бољи и безбједнији живот и благостање свих грађана Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba