Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ

04.02.2015. 11:10

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се у Бања Луци са предсједавајућим Предсједништва БиХ, Младеном Иванићем.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ

На састанку је разговарано о сарадњи Предсједништва БиХ и Тужилаштва БиХ у успостави владавине права у Босни и Херцеговини.

Учесници састанка су се сложили да је потребно јачање сарадње између свих институција у БиХ, како би се убрзала успостава владавине права и процесуирање предмета тероризма, ратних злочина, организованог криминала и корупције.

Ове активности су кључне за процес успоставе владавине права и стварања мирног и безбједног окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине, а у предстојећем процесу европских интеграција наше земље.

Господин Иванић исказао је подршку Тужилаштву БиХ у процесу успоставе владавине права, те истакао да Тужилаштво БиХ има подршку од стране Предсједништва БиХ у активностима које проводи, што се и показало приликом недавног ефикасног рјешавања захтјева за ангажман капацитета и механизације Оружаних снага БиХ у процесу ексхумација и тражења несталих лица.

Закључено је да се све потешкоће и проблеми требају рјешавати заједничким радом и сарадњом институција извршне, законодавне и правосудне власти, ради напретка Босне и Херцеговине и стварања позитивне атмосфере за живот свих грађана наше земље.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba