Vijesti

TROJICA OPTUŽENIH SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU. PREDLOŽENE VIŠEGODIŠNJE KAZNE ZATVORA

15.01.2015. 15:26

Trojica optuženih u predmetu Tužilaštva BiH, koji se procesuiraju zbog neovlaštenog prometa opojnih droga, sporazumno su priznali krivicu, pa će za njih biti predložene kazne u skladu sa ulogom u izvršenju krivičnog djela.

TROJICA OPTUŽENIH SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU. PREDLOŽENE VIŠEGODIŠNJE KAZNE ZATVORA

U okviru predmeta Tužilaštva BiH, trojica optuženih, nakon konsultacija sa advokatima, odlučila su se na sporazumno priznanje krivice.

Sporazumno su priznali krivicu optuženi:

- Ivković Aleksandar zvani „Saša“ i „Darkec“, rođen 28.04.1985. godine u Bileći, državljanin BiH.

Predložena kazna zatvora u trajanju od 4 godine.

- Koprivica Ranko, zvani „Role“, rođen 01.10.1987. godine u Trebinju, državljanin BiH.

Predložena kazna zatvora u trajanju od 1 godine i 4 mjeseca zatvora.

- Bajić Borislav, rođen 08.02.1965. godine u Bosanskom Grahovu, državljanin BiH.

Predložena kazna zatvora u trajanju od 1 godine.

Svi optuženi su priznali krivicu za krivično djelo organiziranog kriminala (član 250. KZ BiH) i neovlaštenog prometa opojnim drogama (član 195. KZ BiH).

Uz izricanje predloženih kazni, predložena je i mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju krivičnog djela, kao i predmeta koji su nastali izvršenjem krivičnog djela, pa će od optuženih biti oduzeta i uništena veća količina opojne droge marihuana, ukupno oko 24 kilograma, kao i motorna vozila, mobilni telefoni i kartice, novac i ostala sredstva izvršenja krivičnog djela.

Optuženi su priznali krivicu dobrovoljno i sa razumijevanjem i obavezali se da će na poziv tužilaštva ili suda svjedočiti u predmetu protiv ostalih optuženih i dati detaljno svjedočenje o svim okolnostima izvršenih krivičnih djela koja su im poznata.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi se odriču prava na suđenje, kao i prava žalbe na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumna priznanja krivice proslijeđena su Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba