Вијести

ДРУГИ О НАМА У 2014. ГОДИНИ

31.12.2014. 11:34

Похвале за рад Тужилаштва БиХ, у 2014. години, упутили су високи представник г. Valentin Inzko, главни тужилац Механизма за међународне кривичне судове г. Hassan Jallow, главни тужилац при МКСЈ-у г. Serge Brammertz, директорица Међународне комисије за нестала лица ICMP у БиХ гђа Kathryne Bomberger и многи други званичници, на шта смо изузетно поносни.

ДРУГИ О НАМА У 2014. ГОДИНИ

У Извјештају Европске комисије за 2014. годину, као позитивни помаци наведене су активности Тужилаштва БиХ и удружене акције у борби против организованог криминала, корупције, прања новца и других кривичних дјела, као и борба против организованог криминала у региону. 

Препознати су наши напори у борби против међународног кријумчарења опојних дрога, прања новца, тероризма и других тешких кривичних дјела, као и чињеница да је БиХ постала партнер у реализацији међународних споразума и јачању сарадње правосудних и полицијских агенција.

Главни тужилац Механизма за међународне кривичне судове, г. Hassan Jallow, у свом излагању у Савјету безбједности УН-а упутио је честитке главном тужиоцу Горану Салиховићу због изузетне регионалне сарадње и ефикасног процесуирања предмета „Штрпци“, а главни тужилац при МКСЈ-у, г. Serge Brammertz, у Савјету безбједности УН-а истакао је менаџерске способности руководства Тужилаштва БиХ.

Г. Thomas Osorio из Мисије UNDP дао је изразиту подршку напорима Тужилаштва БиХ у јачању регионалне сарадње у процесуирању предмета ратних злочина током регионалне конференције тужилаца за ратне злочине, која је одржана на Палићу, у децембру ове године.

Уједињене нације подржаће активности регионалне сарадње.

Похвале за рад Тужилаштва БиХ изречене су и од руководитељице  Међународне комисије за нестала лица (ICMP) у БиХ, гђа Kathryne Bomberger, за изузетне напоре Тужилаштва БиХ у процесима ексхумација и идентификација несталих лица у БиХ.

Као значајан резултат морамо истаћи и признање које је главни тужилац добио од Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ и директора Мире Џакуле, због изузетних резултата остварених у области процесуирања пореских утаја и побољшању финансијске дисциплине у Босни и Херцеговини.

Резултати ће у идућој години сигурно бити још бољи, а тужиоци и особље Тужилаштва БиХ ће уложити максималне напоре у процесу успоставе владавине права у предстојећем периоду европских интеграција наше земље.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba