Вијести

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА 10 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ НА ПОДРУЧЈУ ЗВОРНИКА

22.12.2014. 15:50

Тужилаштво БиХ је судији за претходни поступак Суда БиХ упутило приједлог за одређивање мјере притвора за 10 лица због постојања основане сумње да су током 1992. године на подручју Зворника починили ратне злочине над жртвама бошњачке националности на том подручју.

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА 10 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ НА ПОДРУЧЈУ ЗВОРНИКА

Притвор је предложен у трајању од мјесец дана према Максимовић Горану, Митровић Љиљану, Ђорђић Радивоју, Перић Славку, Вујевић Милу, Драшковић Вукашину, Стевановић Гојку, Попадић Цвјетку, Лазаревић Раји и Манојловић Мићи.

Одређивање мјере притвора предложено је због разлога описаних у члану 132. тачкама а), б) и д) ЗКП БиХ, односно због опасности од бјекства осумњичених, због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке, саучеснике и прикриваче, као и због начина извршења кривичног дјела којим је изазвана велика узнемиреност грађана и јавности.

Наведени осумњичени су под истрагом због кривичног дјела злочини против човјечности из члана 172. КЗ БиХ, став 1. тачка х) у вези са тачкама а), е), ф) и к) и у вези са чланом 180. став 1. и чланом 29. истог Закона.

Поступајући тужилац, након што је испитао осумњичене, због наведених разлога упутио је надлежном Суду приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од 30 дана.

Одлуку о приједлогу за притвор донијеће Суд БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba