Vijesti

PO NAREDBI TUŽITELJSTVA BiH LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU HRASNICE

08.12.2014. 15:27

Po naredbi tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e, rano jutros su na području Sarajeva, u naselju Ilidža, lišili slobode osumnjičenog:

PO NAREDBI TUŽITELJSTVA BiH LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU HRASNICE

- Laličić Zaima, rođenog 1959. godine, državljanina BiH.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je u svojstvu pripadnika Armije RBiH, tijekom 1992. i 1993. godine, postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

On je osumnjičen za ratni zločin počinjen nad žrtvama srpske nacionalnosti, na području sarajevskog naselja Hrasnica, tijekom 1992. i 1993. godine i osumnjičen je za kazneno djelo-ratni zločin protiv civilnog pučanstva iz članka 173. KZ BiH.

Osumnjičen je za nečovječno postupanje i tjelesno zlostavljanje više osoba srpske nacionalnosti, te višestruko silovanje i seksualno zlostavljanje jedne žene srpske nacionalnosti, a navedene žrtve su bile nezakonito zatočene u jednom objektu na području naselja Hrasnica.

Nakon što policijski djelatnici SIPA-e predaju osumnjičenog postupajućem tužitelju, izvršit će se ispitivanje osumnjičenog, nakon čega će postupajući tužitelj donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane sukladno zakonu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba