Vijesti

SLIJEDI PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA RATNI ZLOČIN U ŠTRPCIMA

08.12.2014. 15:22

GLAVNI TUŽILAC SALIHOVIĆ UPUĆUJE IZRAZE ZAHVALNOSTI KOLEGI VUKČEVIĆU ZA REALIZOVANU PRVU ZAJEDNIČKU AKCIJU HAPŠENJA OSUMNJIČENIH ZA RATNE ZLOČINE U POSDEJTONSKOJ BiH

SLIJEDI PRIJEDLOG PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA RATNI ZLOČIN U ŠTRPCIMA

Tužilaštvo BiH pozdravlja informacije iz Srbije da je određen pritvor za svih 5 osumnjičenih za ratni zločin u Štrpcima i Višegradu, 1993. godine. 

Tužilaštvo BiH će također, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za sve osumnjičene koji su lišeni slobode u BiH.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, uputio je izraze zahvalnosti glavnom tužiocu Vukčeviću za izuzetno profesionalnu zajedničku saradnju u ovoj akciji.

Radeći u interesu žrtava, a s obzirom da se za posmrtnim ostacima 16 žrtava još uvijek traga, Tužilaštvo BiH će u narednom periodu insistirati kod nadležnih institucija BiH i Srbije da se nastavi traženje nestalih na lokaciji Perućac, te da se u te svrhe izvrši pražnjenje jezera u potrazi za posmrtnim ostacima. 

Ovo lišenje slobode prvo je zajedničko i istovremeno lišenje slobode osumnjičenih u predmetu za ratne zločine na području dvije države u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba