Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ БОСАНСКЕ КРУПЕ

08.12.2014. 15:14

Тужилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за 4 лица иницијала Ш.Ј. (1958), Т.Х.Ф. (1958), Ш.С. (1970) и К.З. (1976), осумњичене за ратни злочин.

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ БОСАНСКЕ КРУПЕ

Ради се о полицијским званичницима осумњиченим за ратне злочине над жртвама српске и у једном случају хрватске националности на подручју Босанске Крупе, 1995. године.

Наведене осумњичене су, по налогу Тужилаштва БиХ, лишили слободе овлаштени полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ у јутарњим часовима 04.12.2014. године, након чега су у законском року предати Тужилаштву БиХ.

Они су под истрагом због основане сумње да су починили кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. став 1. у вези тачака е), ф) и ц), а у вези члана 29. и 180. став 1. и 2. КЗ-а БиХ и кривичних дјела ратни злочин против ратних заробљеника из члана 175. став 1. и кривичног дјела неоправдано одгађање повратка ратних заробљеника из члана 182. истог Закона.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац је предложио изрицање мјера забране из разлога описаних чланом 126.а тачке ц) и д) ЗКП-а БиХ, односно предложене је мјера забрана састајања са свједоцима тужилаштва и саосумњичених међусобно, као и обавеза јављања најближој полицијској станици.

Приједлог за одређивање мјера забране упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba