Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENE ZA RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU BOSANSKE KRUPE

08.12.2014. 15:14

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za 4 osobe inicijala Š.J. (1958), T.H.F. (1958), Š.S. (1970) i K.Z. (1976), osumnjičene za ratni zločin.

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENE ZA RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU BOSANSKE KRUPE

Radi se o policijskim dužnosnicima osumnjičenim za ratne zločine nad žrtvama srpske i u jednom slučaju hrvatske nacionalnosti na području Bosanske Krupe, 1995. godine.

Navedene osumnjičene su, po nalogu Tužiteljstva BiH, lišili slobode ovlašteni policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH u jutarnjim satima 04.12.2014. godine, nakon čega su u zakonskom roku predati Tužiteljstvu BiH.

Oni su pod istragom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog pučanstva iz članka 173. stavak 1. u svezi točaka e), f) i c), a u vezi članka 29. i 180. stavak 1. i 2. KZ-a BiH i kaznenih djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz članka 175. stavak 1. i kaznenog djela neopravdana odgoda povratka ratnih zarobljenika iz članka 182. istog Zakona.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj je predložio izricanje mjera zabrane iz razloga opisanih člankom 126.a točke c) i d) ZKP-a BiH, odnosno predložene je mjera zabrana sastajanja sa svjedocima tužiteljstva i suosumnjičenih međusobno, kao i obveza javljanja najbližoj policijskoj postaji.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba