Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈАСМИНА ИБРАКОВИЋА РАДИ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА. ОПТУЖЕНИ ЋЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАТИ КРИВИЦУ

15.10.2014. 15:29

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Јасмина Ибраковића, рођеног 12.01.1980. године у Зеници, гдје је и настањен, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈАСМИНА ИБРАКОВИЋА РАДИ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА. ОПТУЖЕНИ ЋЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАТИ КРИВИЦУ

Оптужени се терети да је у циљу стицања противправне имовинске користи, у временском периоду од мјесеца новембра до децембра 2013. године, организовао групу људи ради неовлаштене међународне купопродаје, преноса, превоза, држања, посредовања у даљој међународној продаји, слања и испоруке опојне дроге „спид“ из К Холандије на подручју БиХ.

Оптужени је опојну дрогу „спид“ набављао у наведеном периоду од њему познатог лица из К Холандије како директно тако и путем њему познатог лица из Зенице и даље је дистрибуирао купцима из БиХ.

У претресу који су извршили полицијски органи Р Хрватске откривена је и пронађена количина од 1866,65 г амфетамина - опојне дроге „спид“ у чврстом стању и 190 мл амфетамина – опојне дроге „спид“ у течном стању и одређена количина супстанце за мијешање са опојном дрогом.  Саучесници оптуженог Ибраковића су ухапшени и процесуирани пред Опћинским судом у Вараждину.

Оптужени  за продужено кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2. КЗ-а БиХ у вези са чланом 54. истог Закона, споразумно ће признати кривицу.

У складу са споразумом, тужилац, бранилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ оптуженом изрекне кривичноправну санкцију - казну затвора у трајању од једне (1) године као главну казну и новчану, као споредну казну, у износу од 50.000 КМ.

Оптужени је, такође, сагласан да му се као мјера сигурности одузму мобилни телефони и картице кориштени за извршење кривичног дјела и његовог планирања, као и дигитална вага за прецизно мјерење и опојна дрога „спид“.

Споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора те се обавезује да ће сносити трошкове кривичног поступка које ће, у зависности од његове сложености, одредити Суд БиХ.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење те права на улагање жалбе на кривичну санкцију коју му изрекне Суд БиХ.

Оптужница и споразум су прослијеђени Суду Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba