Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ARAZA JUKIĆA (1966) ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA

29.08.2014. 15:13

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Jukić Araza, rođenog 22.07.1966. godine u mjestu Goduša, opština Sapna, sa prebivalištem u Tuzli, državljanina BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ARAZA JUKIĆA (1966) ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA

Optuženi se tereti da je radeći kao komandir u GP BiH, Jedinica granične policije u Zvorniku, zloupotrijebio svoj službeni položaj i ovlaštenje na način da je u toku 2012. godine, kada je vođen disciplinski postupak protiv uposlenika GP BiH koji je bio suspendovan zbog povrede radne dužnosti, od istog zahtijevao i primio iznos od 5.000,00 KM da bi posredovao i dogovorio sa službenim licima koja su obavljala rukovodeće poslove u GP BiH i koja su odlučivala u disciplinskom postupku da se istom ne izrekne disciplinska mjera prestanak radnog odnosa, već da mu se izrekne blaža disciplinska mjera novčana kazna.

Optuženi se tereti da je zloupotrijebio službeni položaj i svoja ovlaštenja te počinio krivično djelo zlоupоtrеbа pоlоžаја ili оvlаštеnjа iz člana 220. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba