Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA I NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU U VRŠENJU POSLOVA SIGURNOSTI

15.08.2014. 15:05

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv jedne osobe koja se tereti za krivična djela krijumčarenja iz čl. 214. i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz čl. 241a. KZ-a BiH, primjenom čl. 53. istog Zakona.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA I NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU U VRŠENJU POSLOVA SIGURNOSTI

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv: 

- Željka Deronjića, rođenog 24.04.1980. godine u Loznici – R. Srbija, stalno nastanjenog u Bratuncu, državljanina BiH.

Optužnica tereti Željka Deronjića da je dana 18.04.2014. godine, u rejonu sela Orlica u općini Bratunac, po prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama iz Republike Srbije, koji su preko granične linije iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu prevezli 45 grla stoke jagnjadi i ovaca, preuzeo navedenu stoku te su na taj način izbjegavajući mjere carinske kontrole izvršili krijumčarenje navedene stoke u BiH bez veterinarske i bilo kakve druge potrebne dokumentacije, čime se ugrožava zdravlje i prouzrokuje zdravstvena opasnost za građane BiH.

Optuženi je u izvršenju krivičnog djela otkriven od strane službenika Granične policije BiH.

Nakon počinjenja krivičnog djela i prihvata i transporta pomenute stoke, optuženi je upravljajući teretnim vozilom, prilikom pokušaja zaustavljanja vozila od strane službenika Granične policije BiH, odbio zaustaviti vozilo kojim je upravljao na znak zaustavljanja i nastavivši vožnju lijevim retrovizorom vozila udario policijskog službenika, kojom prilikom je policajac zadobio fizičke ozljede ručnog zgloba.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba