Вијести

ЗАПАЖЕНО ИЗЛАГАЊЕ ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ГЛАВНИХ ТУЖИЛАЦА У ТИРАНИ

27.05.2014. 15:05

На конференцији у Тирани, Албанија, на којој учествују главни тужиоци из земаља региона и европских земаља, главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, имао је запажено излагање у којем је говорио о борби против организованог криминала, потреби независности правосуђа и независног избора тужилаца у Босни и Херцеговини.

ЗАПАЖЕНО ИЗЛАГАЊЕ ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БиХ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ГЛАВНИХ ТУЖИЛАЦА У ТИРАНИ

Централне теме конференције односиле су се на регионалну сарадњу између тужилаштава, борбу против организованог криминала са међународним елементима, те независност главних тужилаца у раду, што је предуслов за успоставлање владавине права и независност правосуђа.

На скупу главних тужилаца у Тирани, између осталих, учествују главни тужиоци и представници тужилаштава из земаља региона, из неколико земаља Европске уније, као и представници асоцијације тужилаца ЕU - ЕUROJUST.

Главни тужилац Салиховић је овај еминентни скуп упознао са ситуацијом у правосуђу Босне и Херцеговине, активностима Тужилаштва БиХ у борби против организованог криминала и корупције, положају главног тужиоца у правосудном систему БиХ, те покушајима политичких утицаја на рад правосуђа.

У свом излагању је истакао да Тужилаштво БиХ наставља свој рад у процесу успостављања владавине права и процесуирања починилаца кривичних дјела из надлежности Тужилаштва БиХ, ради стварања што безбједнијег окружења за живот свих грађана БиХ у предстојећем процесу европских интеграција. 

Организатори стручне радионице главних тужилаца, која се одржава у Тирани, су Канцеларија главног тужиоца Албаније и Европска комисија.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba