Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VUKOMANA LAKETIĆA (1957) ZBOG SPRJEČAVANJA SLUŽBENE OSOBE U VRŠENJU SLUŽBENE RADNJE

30.04.2014. 15:03

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Vukomana Laketića, rođenog 12. 06. 1957. godine u mjestu Slatina, općina Pljevlja, R Crna Gora, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina R Crne Gore, koji se tereti da je počinio kazneno djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz članka 241a. stavka 3. Kaznenog zakona BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VUKOMANA LAKETIĆA (1957) ZBOG SPRJEČAVANJA SLUŽBENE OSOBE U VRŠENJU SLUŽBENE RADNJE

Optužnica tereti Vukomana Laketića da je dana 07. 10. 2013. godine, oko 13:20 sati, na Graničnom prijelazu Vitine - KTN Borje, općina Foča, na ulazu u BiH iz R Crne Gore, upravljajući motornim vozilom marke „Nissan“, uporabom sile spriječio službenu osobu u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti BiH, nanijevši pri tome jednoj službenoj osobi lakše tjelesne ozljede.

U optužnici se navodi, nakon što su ovlaštene službene osobe Granične policije BiH izvršile kontrolu osoba i vozila u elektronskoj bazi potraga i utvrdile da je dana 21. 01. 2013. godine za optuženim raspisana potraga od strane Interpola Sarajevo, optuženog su pozvale da uđe u službene prostorije radi dodatnih provjera.

Kada su policajci pokušali optuženog lišiti slobode, postupajući po raspisanoj potjernici, isti je s ciljem da spriječi službene osobe u vršenju poslova sigurnosti, ustao pod izgovorom da hoće da se napije vode te uporabom fizičke sile odgurnuo i udario policijske djelatnike i dao se u bjekstvo.

Nakon toga, ubrzo je savladan i lišen slobode. Prigodom pokušaja policijskog djelatnika da spriječi optuženog da pobjegne, policajac je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba