Вијести

ДЕЛЕГАЦИЈА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО И СУД БиХ. ИСКАЗАНА ПОДРШКА ТУЖИЛАШТВУ БиХ У УСПОСТАВЉАЊУ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА

31.03.2014. 15:16

Делегација званичника из Велике Британије, коју је предводио министар спољних послова William Hague, посјетила је правосудне институције БиХ и састала се са главним тужиоцем Гораном Салиховићем и тужиоцима из Посебног одјела за ратне злочине.

ДЕЛЕГАЦИЈА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО И СУД БиХ. ИСКАЗАНА ПОДРШКА ТУЖИЛАШТВУ БиХ У УСПОСТАВЉАЊУ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА

Званичници Тужилаштва БиХ упознали су посјетиоце са историјом Тужилаштва БиХ и досадашњим резултатима у процесуирању предмета ратних злочина.

Представници Тужилаштва БиХ су исказали захвалност Влади Велике Британије за помоћ и подршку у процесу реформе правосуђа и јачању капацитета правосудних институција Босне и Херцеговине.

Делегација Велике Британије је пружила подршку Тужилаштву БиХ у успостави владавине права и напорима у процесуирању предмета ратних злочина и случајева ратног сексуалног насиља у оквиру предмета ратних злочина, као кључних елемената успоставе правде и помирења у Босни и Херцеговини.

Исказана је јасна подршка независности правосуђа и јачању капацитета правосудних институција, ради процесуирања и кажњавања починилаца ратних злочина и других кривичних дјела, те стварања безбједнијег окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba