Вијести

У СКЕЛАНИМА ЛИШЕН СЛОБОДЕ МИЛЕНКО ТРИФУНОВИЋ ЗВАНИ “ЧОП“. ПРИЛИКОМ ПРЕТРЕСА У ПОМОЋНОМ ОБЈЕКТУ КУЋЕ ПРОНАЂЕН И ЗАПЛИЈЕЊЕН ПРОТИВАВИОНСКИ ТОП

26.03.2014. 15:16

По налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, овлаштени полицијски службеници SIPА-е су рано јутрос на подручју Скелана лишили слободе Трифуновић Миленка званог „Чоп“, рођеног 07. 01. 1967. године у Сребреници. 

У СКЕЛАНИМА ЛИШЕН СЛОБОДЕ МИЛЕНКО ТРИФУНОВИЋ ЗВАНИ “ЧОП“. ПРИЛИКОМ ПРЕТРЕСА У ПОМОЋНОМ ОБЈЕКТУ КУЋЕ ПРОНАЂЕН И ЗАПЛИЈЕЊЕН ПРОТИВАВИОНСКИ ТОП

Ради се о лицу које је у Суду БиХ осуђено на казну од 33 година затвора, због кривичног дјела геноцида извршеног на локалитету Земљорадничке задруге у Кравици, у јулу 1995. године. Овом осуђеном је након одлуке Уставног суда БиХ прекинуто издржавање затворске казне.

Приликом лишења слободе и претреса, у помоћном објекту куће осумњиченог, полиција је пронашла и заплијенила противавионски топ и већу количину оружја и муниције, чија набавка и држање, ни под којим условима, нису дозвољени грађанима Босне и Херцеговине.

По налогу Тужилаштва БиХ врше се претреси на више локација на подручју Скелана.

Трифуновић Миленко је лишен слободе, а осумњичен је за кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. КЗ БиХ.

Осумњичени ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу који ће испитати осумњиченог и након тога донијети одлуку о приједлогу за одређивање мјере притвора.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba