Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA SENADA SAKIĆA

18.03.2014. 15:23

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog za krivična djela organizirani kriminal iz člana 250. KZ-a, u vezi s produženim krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. istog Zakona.

PREDLOŽEN PRITVOR ZA SENADA SAKIĆA

Osumnjičena osoba za koju je zatražena mjera pritvora je Senad Sakić, rođen 24. 05. 1985. godine u Tuzli, sa prebivalištem u Živinicama, državljanin BiH.

Sakića su lišili slobode ovlašteni policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA dana 14. 03. 2014. godine, nakon čega su ga u zakonskom roku predali Tužilaštvu BiH.

Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je kao član organizirane kriminalne grupe vršio nedozvoljen promet opojnih droga heroin i speed iz Republike Turske u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac je predložio određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana iz razloga opisanih u članu 132. stavu 1. tačkama a), b) i c) ZKP-a BiH, odnosno predložene su mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da bi mogao ponoviti isto krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba