Vijesti

OPTUŽENI VELIMIR MIHAJLOVIĆ (1965) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

11.03.2014. 15:35

Optuženi Velimir Mihajlović sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. stavka 1. Kaznenog zakona BiH.

OPTUŽENI VELIMIR MIHAJLOVIĆ (1965) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Velimir Mihajlović zvani „Veljo“, rođen 15. 02. 1965. godine u mjestu Mokronoge, općina Tomislavgrad, nastanjen u Banjaluci, državljanin BiH, sklopio je sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.

Mihajlović je presudom Suda BiH dana 18. 10. 2012. godine osuđen zbog kaznenog djela iz članka 193. stavka 1. KZ-a BiH na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri (3) godine i tri (3) mjeseca i nalazi se na izdržavanju kazne.

Optuženi potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznaje izvršenje kaznenog djela neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. stavka 1. KZ-a BiH, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 23. 12. 2013. godine, potvrđena od strane Suda BiH dana 24. 12. 2013. godine.

Tužitelj i obrana suglasni su da, na temelju sporazuma, Sud BiH izrekne optuženom Velimiru Mihajloviću jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i deset (10) mjeseci, u koju će se uračunati vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru sukladno članku 56. stavku 1. KZ-a BiH.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenoga djela.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi se obvezao da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba