Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA ZA PITANJA RATNIH ZLOČINA

10.03.2014. 15:23

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država za pitanja ratnih zločina NJ. E. Stephen Rapp, sa svojim suradnicima, posjetio je Tužiteljstvo BiH i sastao se sa glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem i njegovim suradnicima.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA ZA PITANJA RATNIH ZLOČINA

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima i naporima Tužiteljstva BiH u oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina, te jačanju kapaciteta radi što učinkovitijeg procesuiranja ovih predmeta.

Teme sastanka su se odnosile i na suradnju Tužiteljstva BiH sa entitetskim tužiteljstvima i Tužiteljstvom Brčko distrikta u procesuiranju manje složenih predmeta koji su proslijeđeni na rad entitetskim pravosudnim institucijama.

Glavni tužitelj je upoznao veleposlanika Rappa sa rezultatima Tužiteljstva BiH u 2013. godini, koji su i u segmentu predmeta ratnih zločina najbolji u proteklih 10 godina postojanja Tužiteljstva BiH.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima preseljenja Tužiteljstva BiH u zasebnu zgradu s adekvatnim kapacitetima za smještaj svih uposlenika.

Glavni tužitelj Salihović je istakao da će u ovoj godini rezultati biti još bolji jer je povećan broj tužitelja u Posebnom odjelu za ratne zločine. Intenzivno će se provoditi proces ekshumacija i identifikacija žrtava ratnih zločina, što je vrlo bitan segment u procesuiranju ovih predmeta, a što je posebno važno za obitelji žrtava, koje već 20 godina tragaju za svojim najbližima.

Veleposlanik Rapp iskazao je potporu Tužiteljstvu BiH u procesu uspostave vladavine prava, te jačanju suradnje u regiji radi što učinkovitijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba