Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНО ЛИЦЕ ЛИШЕНО СЛОБОДЕ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ЛУТКА 2“

07.03.2014. 15:40

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за осумњиченог за кривична дјела организирани криминал из члана 250. КЗ-а БиХ, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНО ЛИЦЕ ЛИШЕНО СЛОБОДЕ У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА „ЛУТКА 2“

Осумњичено лице за које су затражене мјере забране је Fadil Schollbauer, рођен 11. 01. 1955. године у општини Исток на Косову, са пребивалиштем у сарајевској општини Нови Град, држављанин Републике Аустрије.

Schollbauerа су на подручју Сарајева лишили слободе овлаштени полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту - SIPA дана 05. 03. 2014. године, након чега су га у законском року предали Тужилаштву БиХ.

Осумњичени је лишен слободе због постојања основа сумње да је као члан организоване криминалне групе учествовао у пребацивању опојне дроге хероин из Турске у земље Западне Европе.

У оквиру ове истраге остварена је значајна сарадња са EULEX-ом, те правосудним и полицијским органима Републике Аустрије.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац је предложио одређивање мјера забране из разлога описаних у члановима 126. и 126а. ЗКП-а БиХ, односно предложене су мјере забране: путовања у иностранство, издавања путне исправе БиХ и предаје путних исправа БиХ ако исте посједује, забране кориштења личне карте за прелазак државне границе, забране састајања са другим осумњиченим лицима у предмету, као и јављање у надлежну полицијску станицу једанпут седмично.

Приједлог за одређивање мјера забране упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету са циљем подизања оптужнице.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba