Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENU OSOBU LIŠENU SLOBODE U PREDMETU KODNOG NAZIVA „LUTKA 2“

07.03.2014. 15:40

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog za kaznena djela organizirani kriminal iz članka 250. KZ-a BiH, u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENU OSOBU LIŠENU SLOBODE U PREDMETU KODNOG NAZIVA „LUTKA 2“

Osumnjičena osoba za koju su zatražene mjere zabrane je Fadil Schollbauer, rođen 11. 01. 1955. godine u općini Istok na Kosovu, sa prebivalištem u sarajevskoj općini Novi Grad, državljanin Republike Austrije.

Schollbauera su na području Sarajeva lišili slobode ovlašteni policijski djelatnici Agencije za istrage i zaštitu - SIPA dana 05. 03. 2014. godine, nakon čega su ga u zakonskom roku predali Tužiteljstvu BiH.

Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je kao član organizirane kriminalne skupine sudjelovao u prebacivanju opojne droge heroin iz Turske u zemlje Zapadne Europe.

U okviru ove istrage ostvarena je značajna suradnja sa EULEX-om, te pravosudnim i policijskim tijelima Republike Austrije.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj je predložio određivanje mjera zabrane iz razloga opisanih u člancima 126. i 126a. ZKP-a BiH, odnosno predložene su mjere zabrane: putovanja u inozemstvo, izdavanja putne isprave BiH i predaje putnih isprava BiH ako iste posjeduje, zabrane korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice, zabrane sastajanja sa drugim osumnjičenim osobama u predmetu, kao i javljanje u nadležnu policijsku postaju jedanput tjedno.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu sa ciljem podizanja optužnice.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba