Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

07.03.2014. 15:38

Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против два лица која се терете за кривично дјело кривотворење новца.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ЗБОГ ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- Адмира Мулалића, рођеног 18. 06. 1983. године у Цељу, Република Словенија, настањеног у Санском Мосту, раније осуђиваног, држављанина БиХ и

- Едија Курбеговића, рођеног 31. 08. 1993. године у Љубљани, Република Словенија, настањеног у Санском Мосту, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени се терете да су на дане 10. и 17. 06. 2013. године у поподневним и вечерњим часовима, након што су претходно, на њима познат начин, прибавили четири фалсификоване новчанице у апоенима од по 100,00 USD, починили три кривичноправне радње тако што су се довозили путничким моторним возилом марке „Renault Scenic“ словеначких регистарских ознака на двије бензинске пумпе у насељима у Санском Мосту и насуто гориво платили двјема фалсификованим новчаницама, те им је враћен кусур.

У оптужници се даље наводи да су оптужени Мулалић и Курбеговић преосталим фалсификованим новчаницама, на дан 15. 06. 2013. године, у једном насељу купили моторну пилу и замијенили једну новчаницу у трговачкој радњи.

Оптужени се терете да су лажан новац ставили у оптицај као прави чиме су учинили продужено кривично дјело кривотворење новца из члана 205. става 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 54. а све у вези са чланом 29. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba