Вијести

У САНСКОМ МОСТУ НАСТАВЉЕНА ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЖРТАВА ПРОНАЂЕНИХ У МАСОВНОЈ ГРОБНИЦИ ТОМАШИЦА У ОПШТИНИ ПРИЈЕДОР

05.03.2014. 15:09

У Центру за идентификацију Шејковача, у Санском Мосту, данас 05. 03. 2014. године, настављен је процес идентификације жртава пронађених приликом копања на локацији Томашица у општини Приједор.

У САНСКОМ МОСТУ НАСТАВЉЕНА ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЖРТАВА ПРОНАЂЕНИХ У МАСОВНОЈ ГРОБНИЦИ ТОМАШИЦА У ОПШТИНИ ПРИЈЕДОР

Процес идентификације, у договору са члановима породица жртава, започет је дана 14. 02. 2014. године, након пристизања првих резултата ДНК анализа. Наставак идентификације жртава трајаће наредна два дана.

Процес је настављен јер су пристигли нови ДНК налази, што омогућава коначну идентификацију још тринаест жртава ратних злочина са подручја Приједора и околине.

Проналазак и идентификација жртава је важан процес за породице жртава, које већ дуже од двије деценије трагају за својим најближима, а од изузетне је важности и за тужилаштво, јер се ради о доказном материјалу у истрагама и предметима који се односе на ратне злочине учињене на подручју Приједора и околине.

Тужилаштво БиХ сада трага за информацијама о додатним микролокацијама на том подручју, на којима се очекује проналазак још посмртних остатака жртава из Приједора и околине. Копање на овој локацији ће се наставити када се прикупе нове информације о могућим мјестима на којима се налазе жртве.

Идентификацији жртава присуствује истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba