Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ И ПРЕДСЈЕДНИЦА СУДА БиХ САСТАЛИ СУ СЕ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ

28.11.2013. 15:23

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић, заједно са предсједницом Суда БиХ Медџидом Кресо и представницима Министарства правде БиХ, састао се са делегацијом правосудних институција Републике Турске, на челу са Садулахом Ергином, министром правосуђа Републике Турске.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ И ПРЕДСЈЕДНИЦА СУДА БиХ САСТАЛИ СУ СЕ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ

На састанку је разговарано о реформи правосуђа, као и међународној правосудној сарадњи између Босне и Херцеговине и Републике Турске.

Главни тужилац упознао је госте са напорима Тужилаштва БиХ на јачању капацитета за процесуирање предмета ратних злочина и организованог криминала, активностима на преласку Тужилаштва БиХ у засебну зграду са адекватним капацитетима за смјештај свих запосленика Тужилаштва БиХ, те активностима на јачању регионалне сарадње у процесуирању ратних злочина и организованог криминала.

У оквиру посјете Босни и Херцеговини, између министарстава правде двију земаља потписан је Уговор о правној помоћи у кривичним стварима, као и Уговор о екстрадицији између Босне и Херцеговине и Републике Турске.

Ови правни споразуми ће помоћи у ефикаснијој сарадњи двију земаља у борби против тешких облика криминала, као и сарадњи у проналаску и привођењу правди починилаца кривичних дјела.

Током састанка је договорен наставак сарадње између правосудних институција Босне и Херцеговине и Републике Турске.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba