Вијести

РАНКО РАДУЛОВИЋ (1947) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

22.10.2013. 17:14

Ранко Радуловић, рођен 19. 06. 1947. године у општини Модрича, држављанин БиХ, који је оптужен за кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. става 1. КЗ-а БиХ, склопио је са тужиоцем Одјела III Тужилаштва БиХ споразум о признању кривице.

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом Ранку Радуловићу условну осуду којом ће му утврдити казну затвора у трајању од једне (1) године и истовремено одреди да се ова казна неће извршити уколико оптужени у року од три (3) године од правоснажности пресуде не почини ново кривично дјело, а да се као споредна казна изрекне новчана казна у износу од 7.000 КМ.

У складу са споразумом, у смислу члана 243. става 6. КЗ-а БиХ, од оптуженог ће се одузети предмети употријебљени за почињење кривичног дјела, међу којима, између осталог и неколико хиљада пиратских CD-ова и DVD-ова.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 14. 05. 2013. године.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Оптужени је потврдио да је упознат са садржајем споразума о признању кривице. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем.

Oвим споразумом се oптужени одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му одреди Суд БиХ, те је упознат да може сносити трошкове кривичног поступка.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba