Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ И ПОЛИЦИЈСКЕ АГЕНЦИЈЕ ИЗ ОБА ЕНТИТЕТА УЧЕСТВОВАЛИ СУ У МЕЂУНАРОДНОЈ АКЦИЈИ „ЕЛЕНИКА“, УСМЈЕРЕНОЈ НА ОТКРИВАЊЕ МЕЂУНАРОДНИХ МРЕЖА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ВЕЛИКИХ КОЛИЧИНА ОПОЈНЕ ДРОГЕ ХЕРОИН

22.10.2013. 17:10

По налогу Тужилаштва БиХ, овлаштени полицијски службеници Федералне управе полиције ФБиХ и МУП-а Републике Српске, учествовали су у међународној акцији кодног назива „Еленика“.

Извршени су претреси на више локација на подручју Унско-санског кантона, као и на подручју Угљевика.

Активности које су проведене у БиХ, дио су активности које се проводе у више земаља у оквиру ове међународне акције.

У овом предмету је остварена значајна сарадња са полицијским и правосудним органима Републике Италије, као и са Oдјелом за антимафију Републичког тужилаштва Италије које је носилац ове истраге, те са правосудним и полицијским органима земаља региона.

Истрага је усмјерена на откривање починилаца организованог криминала, везаног за неовлаштен међународни промет великим количинама опојне дроге хероин.

У оквиру активности у БиХ, по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ и на основу наредбе суда, извршени су претреси на више локација и испитано је укупно 5 осумњичених лица.

Будући да се ради о широј акцији међународних размјера, а само један дио активности се реализује на подручју БиХ, у овом тренутку не можемо дати више детаља о проведеним истражним радњама.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba