Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈЕДНОГ ЛИЦА ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

18.10.2013. 15:38

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против једног лица, које се терети за кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ.

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Р. К. (1974) из Мостара, држављанина БиХ и Републике Хрватске.

Оптужени Р. К. се терети да је током 2010. године, од њему познатих лица, набављао цигарете без акцизних маркица и цигарете са акцизним маркицама околних земаља - Републике Хрватске, Републике Србије и са подручја Косова и исте стављао у промет у једној трговини у Међугорју.

Према наводима оптужнице, дана 22.09.2010. године, полицијски службеници Федералне управе полиције Сарајево, у поменутој продавници су пронашли и привремено одузели 1194 кутије цигарета различитих марки, које нису биле обиљежене контролним и пореским маркицама, на начин који је прописан пореским законодавством БиХ.

Оптужени Р. К. се терети да је незаконито стављао у промет акцизне производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, чиме је учинио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba