Vijesti

OPTUŽENI HASAN HUŠIDIĆ (1965) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

15.04.2013. 15:32

Optuženi Hasan Hušidić sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo krivotvorenje novca iz člana 205. stava 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optuženi Hasan Hušidić zvani „Šune“, rođen 16. 06. 1965. godine u Bihaću, gdje je i nastanjen, ranije osuđivan, državljanin BiH, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti i sa tužiocem Odjela III Tužilaštva BiH zaključio sporazum o priznanju krivice.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi je priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužilaštva BiH od 21. 01. 2013. godine, a koja je potvrđena od strane Suda BiH dana 23. 01. 2013. godine.

U skladu sa sporazumom, tužilac i odbrana saglasni su da Sud BiH izrekne optuženom Hasanu Hušidiću kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

Optužnica tereti Hasana Hušidića da je na njemu poznat način pribavio tri (3) krivotvorene novčanice u apoenima od po 10,00 KM, za koje je znao da su krivotvorene, te je navedene novčanice dao jednoj osobi s namjerom da ih stavi u opticaj kao prave.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na krivičnopravnu sankciju koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba