Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA AMBASADOROM KRALJEVINE ŠVEDSKE U BiH

10.04.2013. 15:15

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se sa ambasadorom Kraljevine Švedske u našoj zemlji, Nj.E. Boom Williamom Hedbergom.

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA AMBASADOROM KRALJEVINE ŠVEDSKE U BiH

Na sastanku je razgovarano o saradnji Vlade Kraljevine Švedske sa Tužilaštvom BiH, kao i drugim pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac je upoznao ambasadora sa aktuelnim aktivnostima Tužilaštva BiH na jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini, kao i naporima usmjerenim na efikasnije procesuiranje počinilaca krivičnih djela koja su u nadležnosti Tužilaštva BiH.

Ambasador Hedberg je istakao da je Ambasada Kraljevine Švedske uvijek imala dobru saradnju sa Tužilaštvom BiH, te da je Vlada Kraljevine Švedske, kroz donacije i druge oblike pomoći, davala značajnu podršku i pomagala uspostavu pravosudnih institucija BiH.

Glavni tužilac se zahvalio na podršci i izrazio uvjerenje da će se dobra saradnja nastaviti u budućnosti, te da se nada da će Kraljevina Švedska podržati rad pravosudnih institucija BiH, naročito u segmentu budućeg povećanja kapaciteta Tužilaštva BiH.

Na sastanku je dogovorena daljnja saradnja i podrška Vlade Kraljevine Švedske u uspostavi i jačanju vladavine prava i pravosudnih institucija u BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba