Вијести

ПРЕДСТАВНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАЛИ НА СТРУЧНОЈ РАДИОНИЦИ О ОДУЗИМАЊУ НЕЗАКОНИТО СТЕЧЕНЕ ИМОВИНЕ

11.03.2013. 15:01

Стручна радионица са темама које су везане за процес одузимања и поврата незаконито стечене имовине, одржана је у Сарајеву, у организацији посебне јединице Европске комисије - TAIEX.

ПРЕДСТАВНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ УЧЕСТВОВАЛИ НА СТРУЧНОЈ РАДИОНИЦИ О ОДУЗИМАЊУ НЕЗАКОНИТО СТЕЧЕНЕ ИМОВИНЕ

Представници Тужилаштва БиХ, тужитељица Гордана Босиљчић и стручни савјетник у Посебном одсјеку за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, Сенад Осмић, учествовали су на овој радионици, на којој је разговарано о искуствима европских земаља у процесу одузимања незаконито стечене имовине.

Експерти са дугогодишњим искуством из Енглеске, Шкотске, Пољске и Холандије су својим колегама из правосудних и полицијских институција БиХ презентовали искуства и активности везане за откривање незаконито стечене имовине, процесе евидентирања такве имовине, као и законске норме за одузимање незаконито стечене користи, која се најчешће стиче у кривичним дјелима корупције и организованог криминала.

На стручној радионици разговарано је и о механизмима међународне сарадње у процесу откривања и одузимање незаконито стечене имовине, поступку замрзавања имовине и спречавања располагања незаконито стеченом имовином за вријеме кривичног поступка, као и о институцијама које врше управљање одузетом незаконито стеченом имовином.

Овакве радионице и стручне едукације су корисне ради размјене искустава са колегама са вишегодишњим искуством из земаља Европске уније, а све са циљем ефикаснијег рада на сложеним предметима организованог криминала и корупције које процесуира Тужилаштво БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba