Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA JEDNU OSOBU ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA

25.02.2013. 15:05

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za jednu osobu, koja se sumnjiči za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 3., u vezi sa krivičnim djelima teška krađa iz člana 287. KZ-a FBiH i iznuda iz člana 295. KZ-a FBiH.

Prijedlog za pritvor zatražen je za Danila Cicovića (1977), rođenog i nastanjenog na Palama, državljanina BiH.

Navedeni osumnjičeni lišen je slobode dana 20.02.2013.g. oko 16:00 sati na Palama od strane ovlaštenih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Danila Cicovića iz razloga predviđenih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKP-a BiH.

Između ostalog, mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili saučesnike u cilju onemogućavanja prikupljanja dokaza i provođenja istrage, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao ponovo izvršiti isto ili slično krivično djelo.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba