Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA 2 OSOBE

08.02.2013. 15:21

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za izricanje mjera zabrane za 2 osobe. Mjere se odnose na zabranu napuštanja boravišta, zabranu sastajanja s drugim osumnjičenima, kao i obavezno periodično javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Navedene osobe lišene su slobode u jučerašnjoj akciji koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH u više gradova diljem Bosne i Hercegovine. Tokom akcije izvršeni su i pretresi objekata na više lokacija, te su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnog djela.

Ove osobe su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičene su za krivična djela organiziranog kriminala, u vezi sa krijumčarenjem opojnih droga, krijumčarenjem robe i neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom.

S obzirom da Tužilaštvo BiH vodi opsežnu istragu u okviru koje će biti potrebno provesti dodatne istražne aktivnosti, prema Sudu BiH je upućen prijedlog za određivanje mjera zabrane za 2 osumnjičene osobe, u skladu sa članom 126. ZKP-a BiH.

Svi osumnjičeni su ispitani u prisustvu svojih advokata, te nakon njihovih izjava, tužilaštvo nastavlja aktivnosti u pravcu skorog podizanja optužnice.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba