Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM SAD U BOSNI I HERCEGOVINI

05.02.2013. 15:12

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Patrick Moon, posjetio je Tužiteljstvo BiH i sastao se sa glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SASTAO SE SA VELEPOSLANIKOM SAD U BOSNI I HERCEGOVINI

Glavni tužitelj je upoznao veleposlanika sa budućim prioritetima u radu Tužiteljstva BiH, među kojima će biti intenzivan rad na predmetima organiziranog kriminala i korupcije, ratnih zločina, kao i kaznenih djela terorizma.

Također, na sastanku su razgovarali o suradnji pravosudnih institucija u BiH sa pravosuđem zemalja u regionu, kao i o trenutnim smještajnim kapacitetima Tužiteljstva BiH i poboljšanju njegovih smještajnih i radnih uvjeta.

Veleposlanik je naglasio značaj povećanih napora na procesuiranju predmeta korupcije, te dodatnog napretka u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Veleposlanik Moon izrazio je potporu Tužiteljstvu BiH u procesu uspostave vladavine prava u Bosni i Hercegovini i kaznenog procesuiranja počinitelja najtežih kaznenih djela, sa ciljem stvaranja što sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.

Veleposalnstvo SAD-a u BiH je u proteklom razdoblju značajno pomagalo rad pravosuđa i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i ta potpora će se nastaviti u budućnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba