Vijesti

OPTUŽENA SELMA IMAMOVIĆ SPORAZUMNO PRIZNALA KRIVNJU ZA KAZNENA DJELA ORGANIZIRANOG KRIMINALA I POREZNE UTAJE

23.01.2013. 15:15

Optužena Selma Imamović sporazumno je priznala krivnju za počinjeno kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. u svezi sa kaznenim djelom poreznа utajа ili prijevarа iz članka 210. KZ BiH i kaznenog djela poreznа utajа iz članka 273. KZ F BiH, sve u svezi sa člankom 31. KZ BiH.

Optužena Selma Imamović, rođena 07.01.1982. godine u Travniku, nastanjena u Busovači, državljanka BiH, sporazumno je priznala krivnju za kaznena djela za koja se tereti i sa tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH zaključila sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optužena je u cijelosti priznala izvršenje kaznenih djela za kojа je tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 07.05.2012. godine, a koja je u cijelosti potvrđena od suca za prethodno saslušanje Suda BiH dana 15.05.2012. godine.

Tužitelj, branitelj i optužena suglasni su da, na temelju sporazuma, Sud BiH izrekne optuženoj Selmi Imamović uvjetnu osudu - kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine, te istodobno odredi da se ista neće izvršiti ako u roku od 4 (četiri) godine optužena ne izvrši novo kazneno djelo.

Predložena kazna sukladna je ulozi optužene u izvršenju kaznenih djela koja su opisana u optužnici protiv Fahrudina Čage i dr.

Optužena se, sklapanjem sporazuma, obvezala na svjedočenje u predmetu protiv ostalih optuženih u ovom predmetu, koje će dati na poziv Tužiteljstva BiH i Suda BiH.

Ovim sporazumom optužena potvrđuje da je upoznata sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. Ona istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, bez ikakve prinude ili nagovora.

Sklapanjem sporazuma optužena se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznenopravnu sankciju koju joj, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba