Vijesti

ULOŽENA ŽALBA NA UKIDANJE PRITVORA OPTUŽENOM ZORANU DRAGIČEVIĆU (1962)

08.01.2013. 15:11

Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH uložio je žalbu na odluku Suda BiH da se optuženi Zoran Dragičević, zvani “Krompir“, pusti iz pritvora uz mjere zabrane napuštanja boravišta i druge mjere zabrane koje mu je odredio sud.

Tužilaštvo BiH smatra da se ovaj optuženi treba nalaziti u pritvoru, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Zorana Dragičevića, koji se tereti da je kao bivši pripadnik VRS i saučesnik optuženog Veselina Vlahovića zvanog „Batko“, počinio krivično djelo ratnog zločina nad civilnim žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u sarajevskim naseljima Grbavica, Kovačići i Vraca, uključujući silovanje i seksualno zlostavljanje žrtava, mučenje, pljačkanje i premlaćivanje civila.

Tužilaštvo BiH smatra, s obzirom na okolnosti i procesuiranje predmeta u kojem predstoji izvođenje dokaza i saslušanje svjedoka, da ovaj optuženi treba biti u pritvoru, te je zbog toga uputilo žalbu na odluku suda kojom se ovaj optuženi pušta na odbranu sa slobode uz mjere zabrane.

Žalba je proslijeđena Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba