Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИРЕ БАРЊАКА (1969)

21.11.2012. 15:51

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Мире Барњака, који се терети за кривично дјело неплаћање пореза из члана 211. КЗ-а БиХ.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Мире Барњака, рођеног 26.08.1969. године у општини Горњи Вакуф, настањеног у Мостару, држављанина БиХ и Републике Хрватске.

Оптужени се терети да је као одговорно лице у правном лицу ,,ПОРТА” Филмска и позоришна продукција, са пословним сједиштем у Мостару, у временском периоду од фебруара 2006. године до фебруара 2007. године, поступао супротно законским одредбама и није платио обрачунате износе пореза на додату вриједност (ПДВ), исказане у мјесечним ПДВ пријавама за наведени период у роковима прописаним законом.

Оптужени Миро Барњак се терети да је на овај начин умањио своју пореску обавезу за укупан износ од 60.274,20 КМ, оштетивши на тај начин буџет БиХ за овај износ.

Оптужени се терети да је избјегао плаћање давања прописаних пореским законодавством БиХ, дајући лажне податке о чињеницама које су од утицаја на утврђивање износа пореских обавеза, а износ обавезе чије је плаћање избјегнуто прелази износ од 50.000,00 КМ, чиме је учинио кривично дјело неплаћање пореза из члана 211. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba