Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MIRE BARNJAKA (1969)

21.11.2012. 15:51

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mire Barnjaka, koji se tereti za kazneno djelo neplaćanje poreza iz članka 211. KZ-a BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Mire Barnjaka, rođenog 26.08.1969. godine u općini Gornji Vakuf, nastanjenog u Mostaru, državljanina BiH i Republike Hrvatske.

Optuženi se tereti da je kao odgovorna osoba u pravnoj osobi ,,PORTA” Filmska i kazališna produkcija, sa poslovnim sjedištem u Mostaru, u vremenskom razdoblju od veljače 2006. godine do veljače 2007. godine, postupao protivno zakonskim odredbama i nije platio obračunate iznose poreza na dodanu vrijednost (PDV), iskazane u mjesečnim PDV prijavama za navedeno razdoblje u rokovima propisanim zakonom.

Optuženi Miro Barnjak se tereti da je na ovaj način umanjio svoju poreznu obvezu za ukupan iznos od 60.274,20 KM, oštetivši na taj način proračun BiH za ovaj iznos.

Optuženi se tereti da je izbjegao plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, dajući lažne podatke o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa poreznih obveza, a iznos obveze čije je plaćanje izbjegnuto prelazi iznos od 50.000,00 KM, čime je počinio kazneno djelo neplaćanje poreza iz članka 211. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba