Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТРИ ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

08.11.2012. 15:01

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против три лица која се терете за неовлаштени промет опојним дрогама.

Оптужница је подигнута против:

- Милана Милачића, рођеног 01.09.1991. године у Пећи у Р Србији, настањеног у Подгорици, Р Црна Гора, држављанина Р Србије, налази се у притвору,

- Милоша Павићевића, рођеног 31.08.1991. године у Подгорици, Р Црна Гора, гдје је и настањен, држављанина Р Црне Горе, налази се у притвору, и

- Ивоне Вучић, рођене 13.05.1991. године у Подгорици, Р Црна Гора, гдје је и настањена, држављанке Р Црне Горе.

Оптужени се терете да су, по претходном договору са непознатим лицем са подручја Р Црне Горе, договорили куповину опојне дроге канабис - марихуана. Оптужени су се дана 10.10.2012. године заједно упутили према граници са Босном и Херцеговином, према међународном граничном прелазу „Клобук“, између Босне и Херцеговине и Р Црне Горе, а наведену опојну дрогу у количини од 11.257,15 грама, упаковану у 20 паковања и смјештену на више мјеста у путничком моторном возилу црногорске регистрације, увезли у Босну и Херцеговину.

Оптужени се терете да су неовлаштено извршили међународни промет материје или препарата који су прописом проглашени опојним дрогама, чиме су учинили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 29. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba