Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV TRI OSOBE ZBOG NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

08.11.2012. 15:01

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv tri osobe koje se terete za neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je podignuta protiv:

- Milana Milačića, rođenog 01.09.1991. godine u Peći u R Srbiji, nastanjenog u Podgorici, R Crna Gora, državljanina R Srbije, nalazi se u pritvoru,

- Miloša Pavićevića, rođenog 31.08.1991. godine u Podgorici, R Crna Gora, gdje je i nastanjen, državljanina R Crne Gore, nalazi se u pritvoru, i

- Ivone Vučić, rođene 13.05.1991. godine u Podgorici, R Crna Gora, gdje je i nastanjena, državljanke R Crne Gore.

Optuženi se terete da su, po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom sa područja R Crne Gore, dogovorili kupovinu opojne droge cannabis - marihuana. Optuženi su se dana 10.10.2012. godine zajedno uputili prema granici sa Bosnom i Hercegovinom, prema međunarodnom graničnom prijelazu „Klobuk“, između Bosne i Hercegovine i R Crne Gore, a navedenu opojnu drogu u količini od 11.257,15 grama, upakovanu u 20 pakovanja i smještenu na više mjesta u putničkom motornom vozilu crnogorske registracije, uvezli u Bosnu i Hercegovinu.

Optuženi se terete da su neovlašteno izvršili međunarodni promet tvari ili preparata koji su propisom proglašeni opojnim drogama, čime su počinili kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 1. Kaznenog zakona BiH, u svezi sa člankom 29. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba