Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АЛДИНА ХАРБАША (1982)

07.11.2012. 15:16

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Алдина Харбаша који се терети за кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 26. истог Закона.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Алдина Харбаша званог „Адо“, рођеног 06.03.1982. године у мјесту Изачић, општина Бихаћ, држављанина БиХ.

Оптужени Алдин Харбаш се терети да је 02.10.2009. године, по претходном договору у Бихаћу са НН лицем из Р Словеније, из користољубља, за новчани износ од 1.800,00 евра, успоставио телефонски контакт и организовао илегални прелазак шесточлане породице албанске националности из Р Србије, са подручја Косова, преко државне границе Босне и Херцеговине у Р Хрватску, мимо званичног граничног прелаза, иако је знао да се ради о држављанима који не испуњавају услове за законит прелазак државне границе из Босне и Херцеговине у Р Хрватску.

У оптужници се наводи да је Хaрбаш договорио са трећим лицем да то лице илегалне емигранте превезе до Ријеке за договорени износ од 2.000,00 евра, који би му били исплаћени у Ријеци. Починиоци су наведеног дана око 22:00 часа у својој намјери заустављени и спријечени од стране службених лица Граничне полиције БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba