Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MILOŠA SAVIĆA (1946) ZBOG KRIJUMČARENJA

15.10.2012. 15:06

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv jedne osobe, koja se tereti da je počinila kazneno djelo krijumčarenje iz članka 214. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Miloša Savića, rođenog 24.08.1946. godine u općini Srbac gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi je dana 31.01.2012. godine, preko državne granice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na području općine Brod, u putničkom motornom vozilu, na nezakonit način, izbjegavajući mjere carinske kontrole, preko carinske crte iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu prevezao 77 komada sakrivenih mobilnih telefonskih aparata sa pratećom opremom.

Optuženi je prigodom pomenute aktivnosti otkriven i spriječen od strane ovlaštenih službenih osoba Granične policije Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način optuženi je, izbjegavajući mjere carinske kontrole, preko carinske crte prenio robu veće vrijednosti, čiji uvoz zahtijeva posebno odobrenje, čime je počinio kazneno djelo krijumčarenje iz članka 214. stavak 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba